Corina Crețu: Politica de coeziune este garanția creșterii calității vieții tuturor cetățenilor europeni

//Corina Crețu: Politica de coeziune este garanția creșterii calității vieții tuturor cetățenilor europeni

La începutul săptămânii, comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a efectuat o vizită oficială în România. În decursul acesteia, înaltul oficial european s-a întâlnit cu reprezentanți de prim rang ai autorităților române și a discutat despre viitorul politicii europene de coeziune în cadrul a două conferințe de anvergură.

Comisarul pentru politică regională Corina Creţu și comisarul european pentru buget și resurse umane Günther Oettinger au participat la conferința O politică de coeziune incluzivă pentru o Uniune mai aproape de cetățenii săi, alături de Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. Evenimentul a fost organizat de Guvernul României.

Intervenția mea în cadrul acestei conferințe s-a concentrat pe beneficiile politicii de coeziune, care nu sunt nici abstracte și nici de natură birocratică. Politica de coeziune a Uniunii Europene creează locuri de muncă, generează oportunități de dezvoltare economică și socială, asigură accesul la servicii de educație și sănătate mai bune, contribuie la promovarea incluziunii sociale și la sprijinirea comunităților marginalizate, și nu în ultimul rând susține dezvoltarea rețelelor feroviare și rutiere. Politica de coeziune este, de fapt, garanția creșterii calității vieții pentru cetățenii europeni. Iar rezultatele sunt vizibile și în România. De la aderarea la UE, în urmă cu 10 ani, România a avut alocate peste 45 miliarde de euro de la UE, pentru propria dezvoltare “, a declarat comisarul pentru politica regională.

În prima zi a vizitei, comisarul european Corina Creţu s-a întâlnit cu Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, și cu reprezentanții Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, o organizație al cărui principal obiectiv este accelerarea absorbției fondurilor europene. De asemenea, înaltul oficial european a participat la conferința EuroIMPACT ”Informarea și îmbunătățirea comunicării privind politica de coeziune a Uniunii Europene în România”, alături de Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, Victor Negrescu, ministrul-delegat pentru Afaceri Europene, evenimentul fiind organizat de Institutul European din România.

Nicolae Taşcă
Expert Comunicare şi PR

2018-10-31T12:32:18+02:00

One Comment

  1. RAD GHEORGHITA 31 octombrie 2018 at 14:22 - Reply

    Zilele acestea am inteles ce inseamna Politica de Coeziune….este un lucru foarte bun dar trebuie cunoscut , trebuie facute proiecte ca Romania sa poata profita. In Cluj am inteles ca exista cateva firme care se ocupa de recrutarea de forta de munca pentru firme mari si nu numai din UE. De aceea mi se pare foarte util Proiectul “Fii competent pe piata muncii “. Asteptam noutati despre proiect .

Lasa un comentariu