Atenţie manageri! Creşte salariul minim pe economie

//Atenţie manageri! Creşte salariul minim pe economie

Salariul minim pe economie creşte de la 1 decembrie 2018 la 2080 de lei. Schimbările nu se opresc aici, iar cei care au studii superioare sau o vechime în muncă de peste 15 ani vor trebui să primească 2350 de lei. Sumele vehiculate sunt brute.

Noul salariu minim pentru cei cu studii superioare se referă însă doar la cei cu studii relevante pentru job-ul pe care îl ocupă sau, mai exact, în domeniul în care lucrează.

În ceea ce priveşte netul, acesta creşte încasările celor care câştigă salariul minim pe economie cu 100 de lei.

Măsurile anunţate ar urma să fie legiferate printr-o ordonanţă de urgenţă care va fi data în această săptămână.

Ministrul Muncii şi Justitiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, a dorit initial ca mărirea să se facă cu 1 noiembrie 2018, dar decizia a fost în cele din urmă amânată pentru Ziua Naţională a României.

”Am avut în plan să o facem în noiembrie, însă am avut un protest din partea patronatelor, la care ne aşteptam, dar în acelaşi timp am hotărât că este mai bine să facem şi testul IMM-urilor. Pe site-ul Ministerului IMM-urilor se pune un chestionar la care trebuie să răspundă firmele mici şi mijlocii. Neavând acest test pe salariul diferenţiat, am fost de acord să mergem o lună mai târziu, adică să aplicăm de la 1 decembrie”, a declarat Olguța Vasilescu.

 

Nicolae Taşcă
Expert Comunicare şi PR

2018-11-06T15:16:20+02:00

Lasa un comentariu