Egalitatea de sanse

Egalitatea de sanse 2018-09-24T11:02:40+00:00
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Oameni diferiți, șanse egale?
– aceasta-i întrebarea!

De-a lungul istoriei, de multe ori s-a dovedit că oameni cu un număr limitat de șanse au performat și au intrat în istorie: cercetători, scriitori și mulți alții. Aristotel spunea: ”Numai prin lege devine cineva sclav ori este liber, dar prin natură oamenii nu se deosebesc cu nimic

În zilele noastre, ”Egalitatea de șanse pentru toți” reprezintă un principiu esențial, un drept fundamental, o valoare comună a Uniunii Europene, o condiție necesară pentru îndeplinirea obiectivelor de creștere, ocupare a forței de muncă și coeziune socială.

Dezvoltarea unei culturi a oportunităţilor egale presupune implicarea directă a tuturor actorilor sociali din sectorul public şi privat, inclusiv societatea civilă. În timp ce egalitatea de şanse şi de tratament semnifică nivelul egal de vizibilitate, autonomie, responsabilitate şi participare a majorităţii şi a minorităţii dezavantajate la şi în toate sferele vieţii publice, discriminarea reprezintă tratamentul diferenţiat aplicat unei persoane în virtutea apartenenţei, reale sau presupuse a acesteia la un anumit grup social.

Domeniile (conform reglementărilor la nivelul Uniunii Europene) în care se aplică principiul egalității de șanse sunt:

  •  accesul la încadrarea în muncă
  •  promovarea și formarea profesională
  • condițiile de muncă
  • securitate socială

Prin toate activitățile de informare, de selecție a membrilor în grupul țintă și de formare profesională, proiectul ”Lider” promovează aplicarea principiilor orizontale care se referă la:

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.